MicroStrategy-administrerende direktør sier at Bitcoin fungerer ‘If Your Investment Time Horizon Is One Century’ – Here’s Why

Standard

Nasdaq-børsnoterte forretningsinformasjonsfirma MicroStrategy slo nylig bølger etter å ha kunngjort kjøp av en betydelig mengde bitcoin. Konsernsjefen i selskapet, Michael Saylor, som en gang trodde at bitcoins dager var nummerert, har nå blitt en vokal talsmann for bitcoin.

Saylor foreslo nylig at kryptokurrency er det perfekte investeringsmiddel på lang sikt. I en tweet 10. oktober argumenterte han for at alle eiendeler kan fungere hvis investeringsperioden din er en kort periode som ett år. Bitcoin Era er imidlertid perfekt “hvis investeringshorisonten din er ett århundre”. For å si det enkelt, bitcoin er en god investering for lang tid.

HVIS DIN INVESTERINGSTID HORIZON ER ET ÅR, KAN NOE FUNGER. HVIS INVESTERINGSTIDEN DIN HORIZON ER ET århundre, KAN EN TING FUNGERE. #BITCOIN

– Michael Saylor (@michael_saylor) 10. oktober 2020
I en tidligere tweet avslørte Saylor at han hadde fundert på å investere selskapets statskasse i tradisjonelle finansielle eiendeler som aksjer og obligasjoner, men han slo seg ned på bitcoin da det er den „ideelle langvarige eiendelen“. Som sådan forstår han ikke hvorfor noen vil ønske å handle kryptovalutaen i stedet for å holde på den.

I kjølvannet av COVID-19-pandemien har sentralbanker over hele verden tytt til enestående pengetrykk når de prøver å dempe økonomien. Denne handlingen med å trykke penger fra tynn luft har ført til at investorenes tillit til fiat-valutaene er avtagende.

De fleste enkeltpersoner så vel som konglomerater ser nå på alternative eiendeler for å bevare sin formue – og bitcoin med en maksimal tilførsel på 21 millioner har gjort det ganske attraktivt for investorer. Dette er rett og slett fordi regjeringsledere som desentraliserte, programmerbare penger ikke kan ødelegge det ved å trykke mer av det for å oppfylle sine egne egeninteresser.

Bedrifter som Grayscale Investments, MicroStrategy og Square har allerede innsett at bitcoin har mye mer varig verdi enn fiat-valutaer og andre eiendeler. Slike selskaper planlegger sannsynligvis å holde bitcoin i en årrekke – eller til og med et århundre som Michael Saylor antyder.

Bitcoin konkurrerer med alternative eiendeler * Ikke * Altcoins

I en egen tweet i dag har MicroStrategy CEO observert at bitcoin konkurrerer med alternative aktivaklasser og ikke med alternative kryptovalutaer (populært kjent som altcoins).

Ifølge ham er 99,9% av pengene i verden for tiden investert i eiendeler som gull, kontanter, aksjer, obligasjoner, eiendom. Saylor foreslo at hovedfokus derfor burde være på å utdanne flertallet i stedet for å diskutere med mindretallet.

99,9% AV PENGENE I VERDEN INVESTERES I AKTIVER SOM KONTANT, LAGER, BONDER, GULL OG EIENDOM. #BITCOIN KONKURRERER MED ALT-AKTIVER, IKKE ALT-MYNTER. UTDANNELSE AV FLERTALET BØR VÆRE MER KONSTRUKTIVE ENN DEBATTE MINDRE.