Bitcoin

Ethereums okända leverans utsätter sina användare för risker, säger Pierre Rochard

Bitcoin-strategen Pierre Rochard, som startade debatten om Ethereums utbud, väger in varför det är en potentiell sårbarhet.

Bitcoin-strategen Pierre Rochard säger att det okända totala utbudet av ETH undergräver förtroendet för tillgången

Rochard betalade en miljon satoshis till Mark-Andre Dumas för att skriva den kod som behövs för att upptäcka total utbud.

Kontroversen pågår fortfarande, och Rochard antyder att detta problem påverkar hela kryptogemenskapen.
Pierre Rochard, Bitcoin Profit strateg på kryptobörsen Kraken, har hävdat att svårigheten att granska Ethereums leverans innebär en stor risk för dem som använder nätverket. Idag talade Rochard med Morgan Creek Digital medgrundare Anthony Pompliano på Pomp Podcast och lade fram de potentiella riskerna.

„Det introducerar en sårbarhet där din ETH kan bli utspädd, och du är verkligen i mörkret om du köper ETH,“ sade Rochard och frågade, „Får du faktiskt legit ETH eller är denna bråkreserv ETH som var typ av skapad ur luften? ”

Lär dig Ethereum-utveckling, 11-veckors online bootcamp & certifiering

Registrering är öppen för ConsenSys branschledande Blockchain Developer Online Bootcamp! Självgående med 1-mot-1-mentorskap, tillgång till samhället och mycket mer.

Rochard, som startade debatten om Ethereums totala utbud förra veckan, hamnade i slutet med att betala Mark-Andre Dumas , senior integrationsspecialist på MakerDAO, 1 miljon satoshis – som är den minsta mängden Bitcoin – för att komma med kod för att beräkna det. Men svaret att koden producerades skilde sig från data på analyssajter, vilket ledde till ännu mer förvirring. Debatten rasar fortfarande om vad Ethereums totala utbud är – eller om det till och med betyder något.

I Bitcoin är det möjligt att fråga det aktuella utbudet av Bitcoin. Men när det gäller Ethereum är det mycket mer komplicerat. Som Decrypt förklarade delar Ethereum ut belöningar på flera sätt, inklusive „farbröder“ eller block som inte ingår i den slutliga blockchainen. Som ett resultat är det svårt att granska dess totala utbud och datasidor hamnar med olika nummer.

Så, vad är den totala utbudet av Ethereum (ETH)?

Liksom surret från ett särskilt skadligt insekt har en till synes o-svängbar fråga dog Ethereum under de senaste dagarna: Hur man enkelt och oberoende kan verifiera det monetära utbudet av …

Men om de som kör fulla Ethereum-noder inte snabbt kan kontrollera hur många mynt det finns i nätverket, betyder det att de måste lita på tredje parter, till exempel datingsidor. Och detta, sade Rochard, är ett ytterligare problem.

”Det handlar om decentralisering. Om vi ​​ska lita på centraliserade tredje parter, kan vi lika gärna gå tillbaka till Federal Reserve, ”sade Rochard.

„Det jag tycker är besvikande är att de har främjat denna berättelse om att Ethereum kan tävla med Bitcoin som en butik med värde, och jag håller bara helt och hållet med om det,“ tillade han.

Även om detta bara påverkar Ethereum själv, hävdade Rochard att problemet kan ha en större inverkan på andra mynt. „Om något dåligt skulle hända med ETH tror jag faktiskt att det skulle spegla dåligt också på Bitcoin,“ sade han.

Rochard beklagade också att samhället inte tog väl emot kritik eller ifrågasättande. „Om deras svar på mig var“ hej, du har rätt så fixar vi det här just nu „, och det var över inom några timmar, det skulle vara bra men vi är på dag fyra eller fem.“