Bitcoin’s All-Time High Price Rally er bærekraftig. Analytikere forklarer hvorfor

Standard

Analytikere er overbevist om at det siste bitcoin-rallyet vil leve lenge og blomstre

Mens det er sannsynlig at det forventes noen kortvarige priskorreksjoner, sa analytikere som snakket med CoinDesk at bitcoins siste rally vil være mer bærekraftig på lang sikt sammenlignet med 2017, sist gang bitcoins pris slo en heltidshøyde.

En forskjell fra det siste okseløpet? Det nåværende markedet har fått støtte fra en ny bølge av institusjonelle investorer, hovedsakelig basert i Nord-Amerika.

„Du kan se på tidspunktet for rallyet, som falt sammen med typiske åpningstider i det amerikanske markedet,“ sa John Todaro, direktør for institusjonell forskning ved kryptovaluta-analyseselskapet TradeBlock. Han la til at volumene på LMAX Digital, som primært henvender seg til institusjonelle handelsmenn, også er høyere.
Abonner på First Mover, vårt daglige nyhetsbrev om markeder.
Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.

Bitcoins pris slo sin forrige heltid tidligere mandag, ifølge CoinDesk’s BPI, og satte en ny rekord på $ 19,850.11.

„I løpet av den tynt omsatte Thanksgiving-ferien, forårsaket reguleringsproblemer, som ble skissert av Coinbase-sjef Brian Armstrong i en rekke tweets, at eiendelen ble korrigert, og falt til rundt $ 16 500 dollar – i løpet av en tid da et stort antall amerikanske institusjonelle investorer og handelsmenn var ikke aktivt handler, ”sa Todaro. „I dag, mandag morgen, hadde du en stor avkastning av institusjonelle handelsmenn som budde eiendelen og kjøpte dipen.“

For å være sikker er ikke alle dataene for verdens eldste kryptovaluta bullish på kort sikt. Bitcoins tilførsel til børser har overskredet utstrømmene siden Thanksgiving-utsalget, ifølge dataleverandøren CryptoQuant.

Bitcoins tilstrømning til børser har overgått utstrømning fra børser siden Thanksgiving.

Den kjedeverdien kan indikere en kortsiktig bearish trend, og sender bitcoin (BTC, -1,25%) tilbake til et nivå på rundt $ 16 000, sa Ki Yong Ju, administrerende direktør i CryptoQuant. Det er fordi det betyr at store bitcoin-kjøpere, eller hvaler, ser ut til å være aktive på børser, og legger til mer salgspress.

Aktiviteten er likevel et annet tegn på at dette markedet ikke er som det var for tre år siden. Etter å ha slått sin tidligere rekord i desember 2017, falt bitcoins pris raskt til så lave som $ 5 947,40 på omtrent to måneder. På den tiden tilskrev markedet bredt bitcoin’s rally til en økning i aktive detaljistinvestorer.

Hvem kjøper

Inntil veldig nylig betydde begrepet „institusjonelle investorer“ i kryptoverdenen et utvalg av kryptokvantfirmaer, bitcoin-gruvearbeidere og tidlige investorer. Sammensetningen av markedsdeltakere har gradvis endret seg i år til å inkludere en ny gruppe ansett som institusjonelle investorer av den tradisjonelle finansielle verden, ifølge Denis Vinokourov, forskningssjef i digital asset prime megler Bequant.

Løpende kapitalinnstrømninger i Grayscale Bitcoin Trust og andre utstedere av børsnoterte produkter (ETPs), inkludert 21Shares og CoinShares, er bevis på at institusjonene i tradisjonelle finansmarkeder heller penger i bitcoin, sa Vinokourov.

Grayscale eies av Digital Currency Group, som også er morselskapet til CoinDesk.

„Det langvarige aspektet har delvis forårsaket økningen, og i sin tur tiltrukket den momentumdrevne investeringen som har en tendens til å presse bullish rally enda høyere,“ sa Vinokourov.